Skip to content Skip to footer
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Carbage Run 2024 i en skrothög genom Vogeserna, Alperna och Pyrenéerna

5 February @ 09:00 - 10 February @ 00:00

Lukket

Den ultimata roadtrippen genom snön i en skrothög. 7 länder på 5 dagar. Denna gång mer än 300 bilar i en grupp med holländska, danska, svenska, norska och tyska deltagare!

När?
2024-utgåvan äger rum från 5 februari till 9 februari 2024. 5 dagars körning från måndag till fredag.

Rutten
Tävlingen börjar nära Aachen och avslutas i södra Frankrike, på norrsidan av Pyrenéerna. Innan vi når dit, kör vi genom Belgien, Frankrike, Luxembourg, Schweiz, Italien, Andorra och Spanien. När vi sammanställde rutten, försökte vi undvika Autobahn så mycket som möjligt och istället ta dig längs de mest utmanande vägarna. Det innebär spektakulära vinterförhållanden, fantastisk utsikt, extremt låga temperaturer och platser du definitivt aldrig har varit på förut!

Bilen
Den första utmaningen väntar redan på dig innan startpistolen avfyras. Endast bilar vars marknadsvärde inte överstiger 1000 euro och som är över 20 år gamla är tillåtna. Din bil måste naturligtvis också uppfylla alla lagkrav. Dessutom utmanar vi dig inte bara att visa upp med en vilken som helst gammal skrothög. Använd dina dolda talanger och obegränsade kreativitet för att förvandla din bil till det mest extraordinära fordonet. För vinterutgåvan har vi naturligtvis några fler krav på din släde:

  • Din bil måste vara utrustad med vinterdäck (med ett snöflingesymbol och en minimumsmönsterdjup på 4 mm).
  • Du måste också använda snökedjor.
  • Som ytterligare säkerhetsåtgärd måste du ta med dig täcken och extra sprinklervätska.
  • Alla deltagare måste kunna visa upp bevis på motorfordonsansvarsförsäkring och skriftligt godkännande från ditt försäkringsbolag krävs för att delta i Carbage run.

Vad kostar deltagande?

Deltagaravgiften är 399 euro för ett team på 2 deltagare. För varje extra lagmedlem ska en extra avgift på EUR 49 betalas. Varje lag kommer att få 2 rallydekaler och ett set med klistermärken bestående av 2 dörklistermärken och ett fönstermärke. Dekaler och klistermärken ingår i inträdesavgiften.

Priser
Carbage Run handlar inte om tid och/eller hastighet. Istället ställer vi dig varje dag inför utmanande och spännande uppgifter som garanterar att du hamnar i de mest galna situationerna. Du kan tjäna poäng genom att utföra dessa uppgifter. Laget med flest poäng till sist vinner. Dessutom får laget med den mest originella bilen också en pris. Vinnaren avgörs demokratiskt via omröstning. Du kan se fram emot följande priser:
1:a plats: €1.000
2:a plats: €500
3:e plats: €250
Priss för den mest originella bilen: €500

Ny pris för den smarte bland deltagarna
Vi har infört en ny pris för framtida utgåvor. Hittills har du kunnat rösta på vilken bil som är den mest originella. Från och med nu kan du också rösta på vilken bil du tycker är alldeles för lyxig. Carbage Run är ett evenemang för skrotälskare och därför hoppas vi att alla lagen med en riktig skrothög deltar. Laget som vinner Carbage Run-priset kommer att ha möjlighet att försvara sig själva på podiet före prisutdelningen och göra bot på de andra Carbage Run-deltagarna, förhoppningsvis förlåta deras lyxiga livsstil.

Officiell anmälan
Sign up now

Först till kvarn. Så kom ihåg att anmäla dig i god tid eftersom antalet deltagare är begränsat. Det är inte nödvändigt att du redan vid anmälan har en skrothög. Du kan också skicka oss informationen om din bil på ett senare tillfälle, specifikt innan den 31 december 2023. Du kan också lägga till eller ändra ytterligare lagmedlemmar fram till samma datum.

 

Details

Start:
5 February @ 09:00
End:
10 February @ 00:00
Cost:
Lukket
Event Category:

Venue

Carbage run © 2024.