Skip to content Skip to footer
Loading Events

« All Events

Sommarupplagan 2025 till de baltiska länderna

29/06/2025 @ 08:00 - 03/07/2025 @ 22:00

Vi åker till de baltiska länderna igen! Den enda sommarupplagan för Skandinavien 2025!
2017 var vi i Baltikum, men vi är tillbaka med en helt ny rutt där du kommer att uppleva mer av Estland, Lettland och Litauen.

Utmaningen
Utmaningen är att genomföra en vacker femdagarstur genom Europa på cirka 2 000 kilometer med en gammal skrotthög. Carbage Run handlar inte om hastighet och/eller tid, utan om kreativitet, galenskap, äventyr och att ha roligt! Det handlar inte om vem som kommer först, men det finns självklart ett tävlingsmoment. Varje dag får du uppgifter (utmaningar) som du kan samla poäng på, och det lag som har flest poäng i slutet av veckan vinner. Uppgifterna kommer att sätta dig i bisarra situationer som du kommer att prata om länge. Det är naturligtvis roligt varje kväll, och du kommer att ha riktigt kul med dina medrunnere. Men med en gammal skrotthög finns det självklart en god chans att du får problem längs vägen. Och det är precis meningen! Du är inte en riktig Carbage Runner om din bil inte går sönder. Carbage Run har varken bogsering, haveriservice eller teknisk service, men du är definitivt inte ensam. Du är beroende av dina medrunnere, och det har blivit tydligt de senaste åren: runnere hjälper alltid varandra! Det är en stor familj som du är en del av. Fördelen med att resa i en stor grupp är att du aldrig behöver vänta länge på hjälp.

Rutt
Rutten är olika varje år, så det är ett nytt äventyr varje gång. Vi ser till att du kommer till platser du aldrig varit förut och att du kör fantastiska vägar som du sent kommer att glömma. Vi visar dig Europa genom en annan lins genom att inte föra dig till kända platser och på trafikerade motorvägar. Startplatsen är i Tyskland, i den östra delen av landet, i delstaten Brandenburg. Första dagen kör vi genom Polen och vi övernattar där. På andra dagen anländer vi till Litauen. Under de följande dagarna kommer du att se de vackraste vägarna och de mest speciella platserna i Estland, Lettland och Litauen. Vi kör på motorvägen så lite som möjligt, faktiskt är många vägar i de baltiska länderna oförseglade. Grusvägar är därför en viktig del av denna rutt. Behöver du en 4×4 för detta? Nej, självklart inte, de oförseglade vägarna är helt framkomliga här. Rulla ned för mer information om rutten.

Bilen?
Minst 20 år gammal till ett värde av cirka 1 000 euro. Detta värde är vägledande. Du behöver inte skicka in en faktura eller en värdering. Vi kontrollerar inte värdet på din bil. Det handlar om att du startar med en gammal bil som självklart ska uppfylla lagkraven. Vad du sedan spenderar på att “pimpa” bilen är upp till dig.

När?
Sommarupplagan 2025 genom de baltiska länderna hålls från 29 juni till 3 juli (söndag till torsdag). Carbage Run-campingen är redan öppen på lördag eftermiddag före avresan och naturligtvis fram till fredag den 4 juli. På så sätt kan du övernatta på Carbage Runs mysigaste campingplats dagen innan resan och kvällen efter.

Anmälan
Öppnar måndag den 14 oktober kl. 20.00. Se till att vara redo, för sommarupplagan av Carbage Run kommer definitivt att sälja slut!

Vad kostar det?
Alla regler, priser och villkor kommer att offentliggöras här på sidan i september.

Carbage Run Camp
Varje kväll erbjuder vi möjlighet att campa på destinationen. Det är enkla campingplatser, inte lyxiga, men säkra och absolut det mest bekväma stället att övernatta med de andra löparna under Carbage Run. Alla vanliga sanitetsfaciliteter finns tillgängliga på plats.

Priser
Carbage Run handlar inte om tid och/eller hastighet. Varje dag får du utmanande och galna uppgifter som säkerställer att du hamnar i de konstigaste situationerna. Du kan tjäna poäng med dessa uppgifter. Laget med flest poäng är vinnaren. Dessutom tilldelas ett pris till laget med den mest originella bilen. Detta bestäms demokratiskt genom omröstning. Priserna är följande:

1 pris: 1 000 €

2 pris: 500 €

3 pris: 250 €
Originalitetspris: 500 €

“Pris” till den smarta släden
Det finns ett annat pris: Du kan också rösta på den bil som är för dyr. Laget som vinner priset för den alltför dyra bilen måste svara på frågor på scenen vid prisutdelningen och ge ett uttalande som förhoppningsvis kommer att förlåtas av alla andra Carbage Runners.

Regler
Deltagarna förbinder sig vid anmälan att acceptera de angivna reglerna och följa eventuella ytterligare regler som kompletteras skriftligt av arrangören.

Etapper

1 etappen
Avstånd: ± 475 km Vi startar i Tyskland, i delstaten Brandenburg, i östra Tyskland. Du kör genom Polen nästan hela dagen, på bakvägar som du nog aldrig har varit på förut. Och Polen är också landet där du kommer att övernatta i slutet av denna etapp.

2 etappen
Avstånd: ± 450 km Idag kör vi en annan del av Polen och går sedan in i Litauen, och det är också där vi avslutar: nära Vilnius.

3 etappen
Avstånd: ± 425 km Första halvan av dagen korsar du inlandet av Litauen, och runt middagstid kommer du in i Lettland. På östra sidan av detta vackra land kör vi norrut. Du ska övernatta i Lettland ikväll, nära gränsen till Estland.

4 etappen
Avstånd: ± 450 km Du är i Estland inom en timme. Du kör runt där resten av dagen och vi övernattar också i Estland. Rutten tar dig genom olika delar av landet och ger dig en bra inblick i Estland.

5 etappen
Avstånd: ± 475 km På sista dagen av denna road trip kör du genom Lettland, tillbaka till Litauen. Du kör mot den polska gränsen via den berömda “Hill of Crosses”. Och i detta gränsområde är målet, där du kommer att fira att du har nått målet med detta unika lopp.

Details

Start:
29/06/2025 @ 08:00
End:
03/07/2025 @ 22:00

Carbage run © 2024.